Здраве

Vitaelife Pharma Omega 3 – мнения, цена, къде да се купуват, оригинален, или то си струва?

Fitzgrave Силата на Tobaccotobacco 7645 силни> Прегледи 1 коментар

Ползите от омега-3 са известни на всички, и вече не е под съмнение. Тази група от мастни киселини се намира в много храни и е изключително важен за нашето тяло. Какво тяхна полза, къде се намират и кой омега-3 е необходимо на първо място? Всичко това говори статия.

Съдържанието

ненаситени мастни киселини

Ненаситените мастни киселини може да се подложи на окисление и нестабилни на термична обработка, така че продуктите, които ги съдържат, то е по-здравословно да се ядат сурови. Освен това, те могат да бъдат открити най-вече в растителни храни.

С правилното консумация на ненаситени мастни киселини притежават много полезна за човешки качества. Например, те ускоряват метаболизма, да помогне за намаляване на апетита и свеждане до минимум производството на стрес хормон кортизол, което причинява преяждане.

Ненаситените мастни киселини са разделени в две големи групи в зависимост от броя на двойни връзки между въглеродните атоми. Ако връзката е един, киселина е мононенаситен, ако два или полиненаситени.

Омега-3 принадлежат към групата на полиненаситени мастни киселини. В човешкото тяло, те не се произвеждат и по тази причина се счита за съществено. Са част от многото структури – например, клетъчни мембрани на епидермиса, митохондриална; помогне за отстраняване на вредни холестерол, имат мощен противовъзпалителен ефект.

Ползите от омега-3

Бременните жени и деца

По време на бременност, жените често са възложени на омега-3. Има редица сериозни основания.

Най-важните полиненаситени мастни киселини намаляват риска от спонтанен аборт и появата на токсичност в по-късните етапи на бременност, както и предотвратяване на възможно развитието на депресия при майката. Особено опасно токсичност, което води до поражение на много органи и системи. На фона на това заболяване страдат от бъбрек, черен дроб, нервната система, повишава кръвното налягане и оток.

Най-удобният източник на омега 3 рибено масло, защото риба съдържа повече мастни киселини. От многото функции, които има върху тялото на бременната жена, са следните:

 • Нормализиране на налягане и кръвния поток
 • защита на кръвоносните съдове клетки
 • намаляване на възможността за развиване на невроза или стрес

Омега-3 има положително въздействие не само върху майката, но и за плода. Те укрепват здравето на детето и да допринесе за правилното му развитие, предотвратяване на проблеми с храносмилателната система. И в първите месеци от живота на бебето често се предписва на рибено масло в превенцията на рахит.

спортисти

Омега-3 се счита за важна част от храната по няколко причини. Те поддържат здравето на ставите, увеличаване на издръжливостта, намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, има тонизиращо действие. Но най-напред от всички полиненаситени мазнини са основен източник на енергия за всеки спортист.

За загуба на тегло

Не казвам, че полиненаситените мастни допринесе за ефективното изгаряне на мастните депа. Но те са добре намаляване на апетита, а оттам и броят на консумирани калории. Следователно, с подходящ прием на омега-3, физическата активност и здравословно хранене може да намали наднорменото тегло.

За кожата

върху кожата омега-3 също има влияние. Те са важни по няколко причини:

 • поддържа необходимото ниво на колаген. С възрастта, неговия размер се намалява постепенно, еластичността на кожата се губи, тялото започват да се появяват бръчки. Омега-3 инхибират този процес.
 • предотврати развитието на кожни алергии.
 • Активно борят с кожни заболявания като акне или дерматит. При хората, диетата е проблем с липсата на полиненаситени киселини, такива заболявания са много редки.
 • Омега-3 са мощни антиоксиданти и защита на кожата от вредното атмосферен кислород.
 • предпазват от депресия. Стрес и умора се отрази негативно върху всички системи и структури на тялото, включително кожата.

За сърцето и кръвоносните съдове

сърдечно-съдовата система омега-3 е важно, защото се отстрани излишния холестерол. Холестерол плаки, депозирани по стените на кръвоносните съдове, като по този начин намаляване на тяхната еластичност и предотвратяване на нормалния кръвен поток. Омега-3 намаляване на риска от развитие на възпаление на сърдечния мускул и атеросклероза, при което се получава мозъка и органи нормалното захранване на кръв.

За имунитет

Омега-3 са част от клетъчните мембрани имунните и са включени в синтеза на ейкозаноиди – вещества, които ръководят левкоцити към местата на възпаление. В допълнение, полиненаситени мастни киселини частично отговорни за повишаване на температурата по време на заболяване, и това е важен момент в борбата срещу болестта.

За ставите

Омега-3 повлияе положително на кости и хрущяли тъкани. Полиненаситени мазнини са включени в правилното образуване на екипите, увеличаване на размера на синовиалната смазване, укрепване на костите. Те намаляват риска от фрактури в детството и зрелостта, мобилността на ставата и минимизиране на потенциалните проблеми с тях.

За мускулите

Омега-3 влияние на растежа на протеин в тялото, и растежа на мускулите зависи от неговия синтез. В допълнение, полиненаситени киселини имат способността да се увеличи размера на някои от мускулите в напречно сечение.

Признаци на дефицит на омега-3

Дефицитът на полиненаситени мастни киселини, се наблюдава в по-голямата част от населението на света, особено за жителите на развитите страни. Причината е проста – по-малко внимание се обръща на природния продукт, бързо и не винаги здравословна храна мисля по-лесно. Потреблението на мастна морска риба е намалял, отчасти поради неговата цена и качество. И тъй като най-омега-3 се съдържа в рибата, не е изненадващо, че липсата на полиненаситени мазнини се превърна в масово явление.

За да се предположи, че човек няма омега-3 по следните съображения:

 • Проблеми с кожата. Мастните жлези е прекъснат, кожата започва да се бели и суха на главата ми и се появява пърхот.
 • мускулна слабост, болка и криза в ставите.
 • Загубата на ефективност. При хора с дефицит на омега-3, може да има проблеми с паметта, възприемане на информация. Трудно е да се съсредоточи, отвличане на вниманието и умора.
 • отслабена имунна система. резистентност тяло се намалява, човек е по-податливи на заболявания.
 • намалени зрение. Очите започват да изсъхне, което води визуалните капки острота.

В допълнение към здравословни проблеми, липса на омега-3 причини депресия, лошо настроение, нервност. Лица, поради тази причина дори опит за самоубийство.

Дневната процент

За да се поддържа нормална омега-3 в тялото, това е достатъчно, два или три пъти седмично да се яде мазна риба. Но ако това не е възможно, за да запълни дневната нужда ще помогне добавка.

Някой си фигура, какво трябва да бъде дневната норма, не. Всяка научна организация осигурява различни данни, но средният размер на омега-3 е в диапазона от 300-500 мг на ден за възрастни мъже и жени. Според Rospotrebnadzor, дневната ставка е 800-1600 мг.

бременни и кърмещи жени трябва 200 мг повече над, а средната търсенето на новородено 50-100 мг.

Все пак, има заболявания, при които е необходимо дневната консумация на омега-3, за да се подобри. Пациенти с болест на сърцето, се препоръчва 1000 мг дневно, а хората склонни към депресия -. 200-2000mg

Омега-3 и рибено масло: каква е разликата

Някои хора погрешно смятат, че рибеното масло и омега-3 – едно и също нещо. Всъщност, разликата между тях е и доста съществени.

Рибеното масло се състои от няколко мастноразтворими елементи, които се натрупват в черния дроб на риба. В неговия състав съдържа глицериди, полиненаситени мастни киселини омега-3 и омега-6. Pharmacy рибено масло се състои предимно от мастни киселини омега 3,6 и витамини А и D.

В действителност, най-омега-3, съдържаща се в рибено масло. Но полиненаситени мазнини в него за общото съдържание е по-малко от третия, всички останали -. Други вещества

Прилагане

Най-често омега-3 е на разположение под формата на капсули. Те се спускат в аптека без рецепта, така че ги купуват мога никого. Въпреки това, преди да вземе да се консултирате със специалист, за да се гарантира, че лекарството няма да причини вреда.

В превантивни цели, за възрастни, само една капсула на ден по време на хранене или непосредствено след това. Назначаването трябва да продължи не по-малко от три месеца, в противен случай резултатът не може да бъде.

За терапевтични цели, дозата може да бъде увеличена до два или три капсули на ден в консултация с лекар. Деца до дванадесет години и е длъжен да види специалист.

За да се отърве от неприятния вкус на рибено масло в устната кухина, е препоръчително да включите в диетата на кисели плодови сокове, кисели краставички соло или кисело зеле.

Противопоказания

Има случаи, в които е противопоказано омега-3

 • В случай на излишък витамин Е
 • Като се препарати, съдържащи витамин Е
 • Ако са чувствителни към мастни киселини омега-3
 • нетолерантността на омега-3
 • В случай на алергична реакция към риба или неговите продукти.

Как правилно да се използват мастни киселини?

Най-добрите продукти, съдържащи мастни киселини ще донесе в суров вид, така че е препоръчително да не се да ги изложи на топлинна обработка или подлаган на минимален. За да се избегнат проблеми, дължащи се на липсата на полиненаситени мастни, се препоръчва да се спазват следните правила:

 • Презаредете свежи салати с растително масло – за пържене те губят своите полезни свойства
 • .

 • Да не се съхранява нефт в светлината, а дори и по-добре за тях да се намери тъмно контейнер.
 • При закупуване отдават предпочитание на не се замразява, и сурова риба.
 • Обърнете внимание на орехи -. Няколко зърна съдържа дневен прием на мастни киселини

Ако подходим подготовката на храната старателно, мастни киселини, които се съдържат в храните, ще бъде достатъчно, за да осигури цялото тяло. Child на полиненаситени киселини, необходими половина до два пъти по-малко от възрастен, също така е важно да не се забравя.

Harm и предозиране

Когато като омега-3 може да бъде странични ефекти. Например, понякога симптоми, наподобяващи приложение – гадене, диария, и дори повръщане. Хората с риба алергии могат да предизвикат подуване, обриви по тялото. В тези случаи трябва да спрете приема и се консултирайте със специалист за съвет. Най-вероятно, омега-3 ще трябва да се заменя с друго лекарство.

Предозирането, като правило, има отрицателна реакция. Дори ако дневната ставка е превишена, не застрашава организма.

Храни, съдържащи омега-3

Продуктът с най-високо съдържание на омега 3 е мазна риба. Този списък може да включва пъстърва, сардини, сьомга, сьомга, херинга, камбала и скумрия. Много от ненаситени мазнини и някои други подводни жители -. Стридата, омари, морски миди

В допълнение към риба, достатъчно количество от омега-3, съдържаща се в масла. – особено рапица и зехтин, ленено семе, орехи, маруля, зеле, броколи и някои бобови растения

Топ 5 добавки

Има много продукти на основата на полиненаситени киселини. Не е голяма разлика между тях, като единствената разлика е производител и дозата на веществото. Въпреки факта, че десетки такива добавки, особено популярни в Русия, придобити само някои от тях:

 • Omacor. Германски лекарство, най-често определя на възрастни с риск от инфаркт на миокарда. Като дневно изискване на само една капсула на ден.
 • Vitrum Сърдечно омега-3. Произведено в САЩ. Предотвратява развитието на сърдечно-съдови заболявания, се приема веднъж дневно. Една капсула на лекарството съдържа 1 г от омега-3.
 • Doppelgerts е друга добавка на немски производство. Една доза съдържа около 800 мг на мазнини сьомга.
 • Omeganol Forte е съдържание като омега-3 и омега-6 мастни киселини. Добавки се откроява сред предишната най-ниска стойност.
 • Nutrilite Доплащане от Съединените щати. Прието в размер на две капсули на ден.

Ralitsa Yankova Ivankova

Mnogo se stvari mogu reći o Ralitsa Yankova, ali dvije osobine koje većina ljudi najviše uživa je to što je verno i pažljivo. Naravno da je i častan, idealističan i podeljen, ali u manjim dozama i često su pokvareni navikama provokativno.
Međutim, njena vernost je ono što je najpopularniji. Prijatelji često računaju na njihovu i njenu lojalnost kad god im treba pomoć.

Naravno niko nije savršen i Ivankova ima i mnogo manje povoljnih karakteristika. Njena osvetoljubivost i izdajstvo izazivaju mnogo žalbi čak i najbolje vrijeme.
Na sreću, njena pažljiva priroda pomaže u prevenciji većine ovih žalbi.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *