Потенциалност

Acai Berry – мнения, цена, къде да се купуват, оригинален, или то си струва?

Acai плодове са бразилски “superfruit”. Те са местни за района на Амазонка, където те са основна храна.

Въпреки това, те наскоро придоби популярност в световен мащаб и се похвали за това, че особено полезни за здравето и благосъстоянието.

Това тъмно лилав плод със сигурност е и мощно хранене, и то дори може да има някои ползи за здравето, включително 5, описан в тази статия.

Какво AreAcai Berry?

Acai плодове са 1-инчов (2,5 см) кръгли плодове, които растат на Acai палми в тропическите гори на Централна и Южна Америка. Те имат тъмно лилаво кожа и жълт плът заобикалящата голямо потомство.

Тъй като те съдържат ями като кайсии и маслини, те са технически това не е зрънце, а по-скоро плод с костилка. Независимо от това, те са често по-нататък плодове.

В тропическите гори на Амазонка, Acai Berry често придружава хранене.

За да ги направят годни за консумация, те се накисват за омекотяване на здравата му външна обвивка и след това пюре, за да образуват тъмно лилаво паста.

Те имат земен вкус, който често се описва като кръстоска между къпина и неподсладен шоколад.

FreshAcai Berry имат кратък срок на годност и не са достъпни извън където се отглеждат. Що за износ, те се продават като замразени плодове пюре, сушени прах или пресован сок.

Acai плодове са също така понякога се използва за ароматизиране на хранителни продукти, включително желе боб и сладолед, докато някои нехранителни продукти като кремове тялото съдържат Acai масло.

1. Те са силно хранителни

Acai плодове са с уникален хранителен профил за плодове, тъй като те са малко по-високо съдържание на мазнини и с ниско съдържание на захар.

100 грама замразени плодове целулоза има следната хранителна разпределение (1):

  • калории: 70
  • Мазнини: 5 грама
  • наситени мазнини: 1.5 гр
  • въглехидрати: 4 г
  • Захар: 2 грама
  • 2 грама фибри
  • Витамин А: 15% от RDI
  • Калций: 2% от RDI

Съгласно венецуелски проучване, Acai Berry също така да съдържа други минерали, включително хром, цинк, желязо, мед, манган, магнезий, калий и фосфор (2).

Но някои от най-силните ползи за здравето Acai идват от растителни съединения.

Най-значимият от тях е този, антоцианини, които им giveAcai Berry дълбоко лилав цвят и действат като антиоксиданти в организма.

Можете да намерите антоцианини в други сини, черно и лилаво храни, като например черен боб и боровинки.

2. Те са заредени с Антиоксидантите

Антиоксидантите са важни, защото те неутрализират вредните ефекти на свободните радикали в тялото.

Ако свободните радикали не се неутрализира от антиоксиданти, които могат да повредят клетките и да доведе до редица заболявания, включително диабет, рак и сърдечно-съдови заболявания (3).

Acai плодове са изключително високо количество на антиоксиданти, кантиране още антиоксидант богати плодове като боровинки и боровинки (4).

Съдържанието на храни антиоксидант обикновено се измерва чрез кислород радикална Абсорбцията капацитет (ORAC) оценка на.

В случай на Acai, 100 грама замразени пулп е с ORAC на 15,405, докато същото количество боровинки има оценка 4669 (4).

Това антиоксидантна активност идва от редица растителни съединения в Acai, включително антоцианини (5, 6).

През 2008 г. изследователи даде 12 доброволци на гладно Acai маса, Acai сок, ябълково пюре или напитка, без антиоксиданти в четири различни пъти и след това се тестват за тяхната кръв антиоксиданти (7).

Както целулоза Acai и ябълково пюре повдигнат антиоксидантни нива на участниците, което означава, че антиоксидантни съединения в Acai са добре абсорбира в червата (7).

Той също така показва, че Acai маса е по-добър източник на антиоксиданти от Acai сок.

3. Те могат да подобрят нивата на холестерола

Проучванията при животни показват, че Acai може да помогне за подобряване на нивата на холестерола чрез намаляване на общия и LDL холестерол (8, 9, 10).

И това е възможно, че това може да има подобен ефект при хората.

A 2011 проучване имаше 10 възрастни с наднормено тегло ядат Acai шейкове два пъти дневно в продължение на един месец. Като цяло, те имат по-ниска обща и “лош” холестерол в края на проучването (11).

Въпреки това, имаше няколко недостатъка това проучване. Това е малък, не е имал контролна група и са получили финансиране от своя основен доставчик на Бери.

Докато са необходими повече изследвания, че е възможно, че антоцианини в Acai могат да бъдат отговорни за тяхното положително въздействие върху нивата на холестерола, тъй като проучвания са свързани това растение съединение за подобряване на HDL и LDL холестерол (12).

В допълнение, Acai съдържа растителни стероли, които пречат на холестерол от се абсорбира от тялото (10).

4. Те могат да имат възможно антиканцерогенен ефект

Докато никой храна е магически щит срещу рак, някои храни са известни да спре ракови клетки от формиране и разпространение.

Както епруветка и животински проучвания показаха, този вид на анти-раков ефект в Acai (13, 14, 15, 16, 17).

В мишки, Acai маса се намалява честотата на дебелото черво и рак на пикочния мехур (14, 15).

Въпреки това, второ проучване при мишки установено, че няма ефект върху рак на стомаха (18).

Изследователите са заключили, че Бери могат да имат роля в лечението на рак в бъдеще, е необходимо още повече изследвания, включително и при хората.

5. Те биха могли да повишат мозъчната функция

В много растителни съединения в Бери също могат да предпазват мозъка от увреждане с напредване на възрастта (19).

Няколко изследвания са показали, този вид защитен ефект в лабораторни плъхове (19, 20, 21, 22).

антиоксиданти в Acai неутрализират вредните ефекти на възпаление и окисление в мозъчните клетки, което може да се отрази негативно върху паметта и ученето (21).

В едно проучване, Acai дори помага за подобряване на паметта при плъхове стареене (22).

Един от начините, по които мозъкът да остане здрав е от почистване клетки, които са токсични или вече не работи, процес, известен като автофагия. Това прави начин за нови нерви да образуват, повишаване на комуникация между мозъчните клетки.

С напредване на възрастта, този процес работи по-малко ефективно. Въпреки това, в лабораторни тестове, екстракт Acai спомогна стимулира този “почистване” отговор в мозъчните клетки (23).

Възможна Недостатъци toAcai Berry

Като се има предвид, че Бери е здравословен, богати на антиоксиданти плодове, не са един куп недостатъци, за да го яде.

Въпреки това, една дума на предпазливост е да не се надценяват свързаните с нея здравни претенции.

Докато първоначално изследване е обещаващо, проучвания за влиянието му върху човешкото здраве са били малки и оскъдни.

Затова е важно да се вземат на здравните претенции, с едно на ум.

Също така, имайте предвид, че ако сте го купуват като предварително обработена целулоза, проверете етикета съставки и се уверете, че тя не трябва да са добавени съставки.

Някои от пюрета имат много голямо количество добавена захар.

Как да се яде Acai

От freshAcai Berry имат кратък срок на годност, те са най-вече изнесени и широко достъпна в три основни форми -. Пюрета, прахове и сокове

Сокът е заредена с антиоксиданти, но също така е най-високото съдържание на захар и липса на фибри. Въпреки това, ако се филтрува, сок може да съдържа по-малко антиоксиданти (7).

Прахът доставя най концентрира количеството на хранителните вещества, като ви влакна и мазнини, както и растителни съединения.

Това се каза, пюрето е може би най-добрият начин да се насладите на вкуса ofAcai Berry.

За да извършите купа Бери, се слее неподсладено замразено пюре с вода или мляко, за да го превърне в ласкател, подобни на база за гарнитурата.

Топинги могат да включват нарязани плодове,, препечен кокосови люспи, орехови масла, счукани какаови зърна или семена от чиа.

Можете да направите една купа с помощта на Бери прах. то Blend в любимата си рецепта ласкател, а след това в началото с любимите си добавки.

Долната линия

Благодарение на тяхното високо съдържание на антиоксиданти, Acai Berry имат много потенциални ползи за здравето.

Те са натоварени с мощни растителни съединения, които действат като антиоксиданти и може да имат предимства за мозъка, сърцето и цялостното здраве.

Те също така предоставят полезни мазнини и фибри, което ги прави най-общо здравословна храна.

Насладете се на Бери като шейк или купа, но внимавайте за добавените захари, които често се срещат в сокове и замразени пюрета.

Ralitsa Yankova Ivankova

Mnogo se stvari mogu reći o Ralitsa Yankova, ali dvije osobine koje većina ljudi najviše uživa je to što je verno i pažljivo. Naravno da je i častan, idealističan i podeljen, ali u manjim dozama i često su pokvareni navikama provokativno.
Međutim, njena vernost je ono što je najpopularniji. Prijatelji često računaju na njihovu i njenu lojalnost kad god im treba pomoć.

Naravno niko nije savršen i Ivankova ima i mnogo manje povoljnih karakteristika. Njena osvetoljubivost i izdajstvo izazivaju mnogo žalbi čak i najbolje vrijeme.
Na sreću, njena pažljiva priroda pomaže u prevenciji većine ovih žalbi.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *